Mine 5 siste innlegg på¨Google+

tirsdag 2. mai 2006

Stoooore muffins

Ca. 6-8 store og saftige muffins med fyll.

Ingredienser

Det våte:
2,5 dl melk
1 egg
3/4 dl matolje (raps/solsikke/soya)

Det tørre:
4,8 dl mel
2 store ts bakepulver
ca 1,5 dl sukker
en klype salt

Smakstilsetning:
Du kan velge nær sagt hva som helst:
  1. Frukt og bær som blåbær, eple, nøtter, most banan osv. Bruk 2-4 dl i røra.
  2. Sjokoladebiter, ost, nøtter osv. Bruk 1,5-3 dl i røra.
  3. Krydder som kanel, vaniljesukker, mandelessens/-ekstrakt osv. Tilsett etter smak.
  4. Hva med en dæsj vaniljekrem inni hver kake før de settes i ovnen? Legg kremen i etter at formene er fylt opp.
  5. Spesialtips: 1-2 moste bananer og noen dråper mandelessens i det våte, hakkede mandler og brun farin i stedet for sukker i det tørre.
  6. Dersom du bytter ut 1/3 av melet med maismel får du "corn muffins".
Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på 200-225°C med eller uten varmluft (se steketider på slutten av oppskriften).
  2. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det tørre lett ut i væsken. Røren skal være litt klumpete; da blir muffinsene ikke seige og fæle! Her er foodprosessor forbudt - alt må gjøres for hånd.
  3. Smør muffinsbrettet (sett gjerne papirformer i bunnen). Fyll i så mye røre som du tør - ¾ fylt er ok!
  4. Stek muffinsene i

    1. 20-25 min. på 200°C uten varmluft.
    2. 15-20 min. på 200°C med varmluft.

  5. La muffinsene avkjøle 20-30 min. i formene - da blir de lettere å få ut.
Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.