Mine 5 siste innlegg på¨Google+

onsdag 3. mai 2006

DFC (Devils Food Cake)

Den saftigste og smakfulleste(?) sjokoladekaken jeg vet om!

Ingredienser

Røre:
1 pl mørk kokesjokolade
3 dl melk
225 g brunt sukker
1 eggeplomme
250 g hvetemel
1 ts hornsalt
1 tsbakepulver
1/2 ts salt
150 g smør
225 g vanlig sukker
3 egg
1 ts vaniljeessens

Fyll:
2 pl mørk kokesjokolade
2 dl rømme
1\4 ts salt

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 C. Smør to former med 22-24 cm diameter. I stedet for å steke to former samtidig kan du steike en om gangen. La den siste halvparten av røra stå i kjøleskapet med plast over til den skal stekes.

Røre:
  1. Smelt sjokoladen, ha i nesten all melken (la det være igjen ca 4 ss), brunt sukker og eggeplommen.
  2. Kok til blandingen er glatt og tykk. Den trenger ikke å bli så veldig tykk, bare litt fyldig.
  3. Sikt mel, bakepulver, hornsalt og salt i en bolle og sett den til side.
  4. Rør sukker og smør hvitt, bland i ett egg om gangen. Ha i vaniljeessens.
  5. Bland melblandingen og melken som er igjen vekselvis inn i smør/sukker-blandingen, begynn og slutt med mel.
  6. Bland den avkjølte sjokoladeblandingen i røra. Fordel røra i to former.
Stek i 30-40 min. Avkjøl kaken i ca 10 min. før den taes ut av formen, la dem avkjøle helt på rist.

Fyll:
  1. Smelt sjokoladen og bland inn rømme og salt. La den avkjøle seg litt.
  2. Fordel en tredjedel av fyllet mellom kakene, resten pynter du toppen og sidene med.
  3. Hvis du lager dobbel porsjon fyll, har du nok til å dele hver av kakene og ha fyll imellom.
Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.