Mine 5 siste innlegg på¨Google+

søndag 19. oktober 2008

Høsttur


Høst i åkeren
Originally uploaded by prestoy

Stokkandpar
Originally uploaded by prestoy
Sørvestlig lett bris, 7 grader og enkelte korte og lette regnbyger gjorde ikke at vi ble sittende inne i dag. Turen gikk gjennom fine høstlandskap. Kornåkrene er høstet for lenge siden, og enkelte steder har spillkornet begynt å gro igjen, som på bildet her. Sporene etter treskemaskinen lagde fine linjer oppover bakken. Høstbilder trenger vel ikke å inneholde bare røde, gule og oransje trær?

Også andefuglene - her representert med et stokkandpar - har fått høst- og vinterdrakten på plass, og er klar for vinteren. Disse to holdt til ved Øvre Leirfoss sammen med 10-15 andre stokkender og en enslig krikkand-hunn. I lufta var det et jevnt sig av trostefugler, på vei mellom rognebærtrærne. Oppe i marka så vi en stor trosteflokk, for det meste gråtrost. Jeg håpet vi skulle få den i lufta over oss slik at det kunne bli noen fine bilder av den store flokken, men flokken tok dessverre en annen retning.

Underveis støtte vi også på to fine grankorsnebbhanner med kraftig rød farge på buken. Og så konstaterte vi at pilfinkene hadde dukket opp på enda et nytt sted. Denne gangen i en gråspurvflokk ved en gård. Hjemme igjen traff vi på en stor flokk med grønnsisik, og det minte meg på at det er på tide og fylle på fuglematingen i hagen. Det tok ikke mer enn 2 minutter før de første kjøttmeisene hadde oppdaget nye solsikkefrø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.