Mine 5 siste innlegg på¨Google+

søndag 21. desember 2008

To julekaker - fylte kjeks og ingefærkjeks

Nå er deigen laget til fylte kjeks (fremst i bildet) og ingefærkjeks. Vi steker dem i kveld, og dermed er vi halvveis i julebakinga. Da er det bare suksessterta og nøttebrødene igjen, og de blir vel ferdige i morra.

Her er oppskriften på fylte kjeks:

Deig:
3 egg
250 g sukker
500 g hvetemel
3 ts bakepulver
300 g dsmør

Fyll til kjeksene:
100 g delfiafett
175 g melis
1/2 plate kokesjokolade
(sitronsaft)

Slik gjør du:
Lag deigen først. Pisk egg og sukker godt, sikt på halvparten av melet med bakepulveret. Kna i smøret og ta deretter i resten av melet. Kjevle deigen ut og skjær den i firkanter eller stikk ut runde kjeks. Stek dem ved ca 200 grader C, men ikke mer enn at de blir lett lysebrune.

Når kjeksene ligger til avkjøling lager du fyllet (se her for mer om fyllet). Smelt delfiafettet og sjokoladen i vannbad. sikt melis og ha i. Hvis du vil ha litt sitronaroma av fyllet har du i noen dråper sitronsaft. Rør godt. Legg to og to kjeks sammen med fyll mellom.

Her er oppskriften på ingefærkjeks:

Deig:
250 g hvetemel
125 g smør
1 egg
250 g sukker
85 g sirup
2 ts bikarbonat (natron)
1 og 1/4 ts malt ingefær
1 krm malt nellik
3/4 krm kanel
1 krm malt muskatnøtt
perlesukker

Slik gjør du:
Rør sammen sukker, sirup, smør og egg. Rør resten av ingrediensene i slik at det blir blandet til en deig. La deigen stå i kjøleskapet i to timer.
Form små kuler av deigen. Rull kulene i perlesukker og legg dem på en stekeplate. Kulene flyter utover så plasser dem 5-6 cm fra hverandre.
Steikes på 180 grader C i ca 8 minutter.

Lykke til :-)

Oppdatering: Se mer om de ferdige kakene og modifikasjon av fyllet til kjeksene i dette innlegget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.