Mine 5 siste innlegg på¨Google+

tirsdag 14. april 2009

Perfekt pannacotta

Takk til Rafnklau (artikkel) for inspirasjonen til denne oppskrifta :-)

Ingredienser til pannacottaen:
  • 5 dl fløte
  • 70 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2,5 plater gelatin
Slik lager du pannacotta:
Legg gelatinen i en bolle med kaldt vann. Ha 2 dl av fløten sammen sukkeret i en passende kjele. Del vaniljestangen på langs og ha den i kjelen. Kok opp mens du rører og ta den så av plata. Klem ut vannet av gelatinen, ha den i kjelen og rør den ut. Sil fløteblandingen opp i en bolle og kjøl den ned til ca. 30 grader.

Pisk resten av fløten stiv og vend den inn i den oppkokte fløteblandingen. Hell opp i små porsjonformer og sett dem til kjøling til puddingen blir stiv; det tar minst 2 timer.

Ingredienser til gele-topping:
  • 2,5 dl råsaft av bær (bringebær, multer o.l.)
  • 50 g sukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 plater gelatin
Slik lager du gele-topping:
Legg gelatinen i en bolle med kaldt vann. Kok opp bærsaften sammen med sukkeret og sitronsaften. Ta kjelen av platen, klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i saften. La den kjøle til ca 30 grader. Hell den over den stivnede pannacottaen slik at det blir et lag på mellom en halv til en cm. Sett den til kjøling til geleen blir stiv.

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.