Mine 5 siste innlegg på¨Google+

mandag 11. januar 2010

Kalde dager

Vi kan i alle fall ikke klage på at denne vinteren ikke har vært "vintrete" nok. Snøen knirker som potetmel når den vi tråkker på den, og busene bunnfryser på hver innpust. Kalde dager fører mange ting med seg, og av de hyggeligste tingene er vel at fugleforingene har blitt godt besøkt igjen. Meiser, finker og en og annen svarttrost dukker opp på dagtid og hiver i seg av godsakene.


Pilfinkene (bildet over) er ganske nye i Trondheim. For bare et par år siden fantes de ikke der vi bor, og nå er det flokker på foringsbrettet hver dag. Men gråspurven, pilfinkens nære slektning, er ikke å se lenger. Den har nesten blitt borte hos oss nå. Det er mulig å forklare hvorfor (se her og her) og det samme skjer over hele landet og utenlands også.

4 kommentarer:

 1. Heldig dere er da. Her er det bare skjære for tiden :-( ikke en eneste bittelite fugl å se, bare mus, og de tar Molly knekken på så fort hun får tak i di

  SvarSlett
 2. Kanskje Molly har tatt knekken på fuglene også da? Skræk og Gruh!
  Du kan jo pøse på med mer godsaker på foringa - nøtter, smuler av brød og søte kaker, epler mm.

  SvarSlett
 3. Sol fikk fuglebrett til jul! :-) Vi har også daglig besøk av meiser, pilfink og svarttrost (massevis!). I tillegg rødtrupe og noen få stær. Veldig koselig! Stakk innom sidene dine for å finne fugleforingstips.

  SvarSlett
 4. Kunne sikkert vært mer konkret om foringstips ja, men jeg anbefaler at du og Sol tar en titt på www.fuglevennen.no - der er det massevis av gode foringstips å finne :-)

  SvarSlett

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.