Mine 5 siste innlegg på¨Google+

lørdag 21. august 2010

Rundstykker fra Helligvær

Disse blir alltid gode!

100 g smør
1 liter melk
50 g gjær
hvetemel
1 ss sukker
1 ts salt

Smelt smøret. Hell melken i smøret og varm den opp til den er lunken. Rør ut gjæren i melken. Hell dette i en stor rørebolle og rør inn mel, sukker og salt til en passe deig. Konsistensen skal være som en tykk grøt, men løsere enn brøddeig. Sett deigen til heving.

Når deigen har hevet ferdig tar du den ut på benken, knar den litt og ruller ut rundstykker av den (runde, avlange, knytter - formen bestemmer du selv :-). Sett rundstykkene til heving til de har vokst seg passe lubne og fine.

Stekes i ovn på 200°C i 10-15 min. Bruker du varmluft senker du temperaturen til 180°C.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.