Mine 5 siste innlegg på¨Google+

fredag 6. august 2010

Traskedag


Etter fire dager med leiebil leverte vi den inn igjen i dag. Det var derfor på tide å ta beina fatt igjen hvis man skal komme seg rundt i Helsinki sentrum. Etter at vi hadde sørget for at bilen var vel "hjemme" igjen bega vi oss til Katajanokki - en liten øy som er et slags vedheng til østsida av sentrum. Severdighetene her var Uspenski-katedralen og en jugend-bydel som skulle være spesielt godt bevart. Og det var den, etter det vi kunne bedømme ;-)

Ålesund skryter jo (med god grunn) av sine jugend-bygninger, men både Kirsten og jeg mener at Helsinki overgår Ålesund-bygningene både i størrelse og lekre arkitektoniske detaljer. Det kommer nok noen flere bilder på Flickr fra denne bydelen når vi er vel hjemme igjen og får tid til å sette oss ned og velge ut bilder.

Etter jugend-dosen var det tid for en porsjon stekt sik på fisketorget med moreller til dessert fra nærmeste fruktbod, før vi gikk en runde med litt shopping og litt mer turisttrasking.  Det er fremdeles varmt og sommerlig her, så i kveld skal vi spise (mer sik?) på en koselig uterestaurant vi fant under ruslinga vår i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.