Mine 5 siste innlegg på¨Google+

søndag 27. februar 2011

Vinteren er svarthvit

Høsten bytter ut det sommerlige grønne med livlige farger basert på ulike røde og gule toner.

Når høst går over i vinter og snø medfører det at også høstfargene forsvinner, og vi står igjen med en vinterverden basert stort sett på gråtoner. Da er det er bare fargen på dagslyset som bestemmer fargetonene i landskapet.

En av utfordringene med å fotografere vinterstid er at man må forholde seg til at fargene noen ganger vil være totalt fraværende. Enkelte motiver vil være kun gråtoner - og noen ganger rent svarthvite.

I dag kom en kråke og satte seg i ett av trærne i hagen, og jeg så at silhuetten mot den lyse himmelen  inviterte til et to-tonet bilde - bare i svart og hvitt. Det måtte selvsagt litt redigering til på pc-en, men det gjorde bare utfordringen med motivet mer tiltalende.

2 kommentarer:

  1. Funka bra dette Ståle. Viktig å velge S-H med omhu. Apropos kråker - kornkråkene pynter på reir på Kalvskinnet for tiden. Og et kongeørnpar parra seg i gensefjella mellom Stjørdal og Meråker torsdag. Det våres selv om det ikke ser slik ut i skrivende øyeblikk..

    SvarSlett
  2. Kikka på bildene fra ørneskjulet og skjønner at opplevelsen måtte være helt førsteklasses. Mange gode bilder og opplevelser, skjønner jeg!

    SvarSlett

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.