Mine 5 siste innlegg på¨Google+

onsdag 17. august 2011

Fjelltur


Mont Ventoux er det høyeste fjellet i Provence med sine 1909 meter. Det stikker opp fra et ganske flatt landskap (Rhone-dalen og omegn) og kan sees flere titalls mil unna. Og det er lett tilgjengelig. Faktisk kan man kjøre helt opp på toppen. Vi tok turen i dag i et strålende og nesten skyfritt sommervær - her kan du se ruta vi kjørte.


På toppen av fjellet er det et observatorie (med mer, som du skal få se). Sørsiden av toppen er dekket av store områder med forvitret sandstein, noe som gjør at det ser ut som toppen er snødekket. Men snødekket ligger bare i perioden oktober-april.


Utsikten fra toppen er formidabel. På klare dager ser man helt til Camargue ved Middelhavskysten (vest for Marseille). I Tour de France er etappen opp og ned Mount Ventoux en av de faste etappe-gjengangerne. Derfor er det også et mål for mange amatørsyklister å ta turen opp og ned, og vi kjørte forbi mange håpefulle syklister med tunga som et slips ut av munnet og et fast, men sløret blikk rettet mot toppen.


Og når de endelig kommer seg på toppen er det mulig å fylle opp energilagrene fra en velassortert "bonbons"-bod :-). Ellers er det restaurant på toppen og de vanlige turistfellene. Denne turen anbefales virkelig hvis du er på biltur i Provence!

1 kommentar:

  1. Arti med gjensyn med områder vi også har vært i. Brukte bl.a mye tid i Camarque - spennende fugleområde. Ellers grattis med ny art! Spesiell måte å få nytt kryss på da, men ingen tvil om at den kvalifiserer til et gullbrød...

    SvarSlett

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.