Mine 5 siste innlegg på¨Google+

tirsdag 25. oktober 2011

Gull alt som glimrer

Sola går ned før middag i disse dagene. Den lave sola lager et gyllent lys som får selv de kjedeligste, uttørkede gresstuene til å lyse i gull-aktige farger. Og når bladene som ennå henger på trærne har blitt frarøvet siste rest av klorofyll og skinner i alle nyanser mellom gult og rødt, da trer virkelig de fine høstfargene fram.

Ryllik i gresseng
Det er faktisk flere planter som ennå står med friske blomster. Rylliken er gjerne en av dem som kan blomstre på høsten, men vanligvis vil noen friske frostnetter ha forvandlet disse til brune og inntørkede rester såpass langt ut på året.

Strå på gullseng
En hekk i lav ettermiddagssol blir rene gullsenga for et enslig strå i veikanten. Et uskyldig og vakkert motiv synes du kanskje? Men legg merke til de svarte "utvekstene" på enkelte av frøene. Dette er meldrøye - en sopp som vokser på gamle strå og kornaks på høsten og som er ganske så skumle å få i seg.

Noen klamrer seg ennå fast
Selv om det har vært noen dager med skikkelig høstkuling her inne i Trondheimsfjorden henger det ennå igjen noen blader på trærne. Det er nok ikke lenge før de er borte...

2 kommentarer:

  1. nydelige høstfarger du viser, det siste syns jeg ble veldig dekorativt

    SvarSlett
  2. Takk for det, Kolbjørn. Vi har fine dager i Trøndelag nå, og det er bare å boltre seg i farger og fotolys :)

    SvarSlett

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.