Mine 5 siste innlegg på¨Google+

lørdag 26. november 2011

To opp og en ned

Siste del av forrige uke tegnet til å bli i overkant kjedsom, i og med at jeg måtte være hjemme på grunn av sår hals og bihuler fulle av...ja, akkurat! Selv om høstdagene er veldig milde for tida førte naturlig nok helsetilstanden til at det ikke ble sjanser til fototurer utendørs. Det ble å kikke ut av stuevinduet og vente på at noe dukket opp. Og heldigvis dukket det opp et par soloppganger og en solnedgang som var verdt å jobbe litt med.


Da sola stod opp på onsdag var det skyfri himmel, og da sola klatret over åskammen i sørøst ble store deler av himmelen farget gul. Sollyset ble filtrert gjennom de nakne oretrærne som vokser langs åstoppen ----


Torsdagens soloppgang var ikke mindre slående! Et lavt og vidstrakt skydekke kom inn fra vest og truet med å kvele lyset før sola greide å karre seg over åskammen. Men før dette skjedde fikk sollyset anledning til å briljere i noen minutter, og jeg løp etter kameraet. Fem minutter senere var det nesten mørkt og regndråpene begynte å falle.


Innimellom soloppgangene var det selvfølgelig en solnedgang også. I tretiden på ettermiddagen (nesten seks timer etter soloppgang) forsvant den igjen bak grantrærne i sørvest og noen lette skyer som var spredt utover himmelen.

Om en liten måned (22. desember) kan vi oppleve årets korteste da. Da står sola opp kl. 10.04 og går ned 14.29. Selv om det nok kan bli flotte fotoforhold også her i Trondheim på denne tiden av året kan starten av mørketida nord i landet være helt spesiell, noe du kan se på disse bildene fra Varangerfjorden tatt av Bjarne Riesto.

1 kommentar:

  1. Flotte bilder! Likte særlig det midterste. Tydeligvis ikke alltid en ulempe å være delvis..

    SvarSlett

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.