Mine 5 siste innlegg på¨Google+

onsdag 4. april 2012

Syltet appelsinskall

Ingredienser:

  • 4 store appelsiner med tykt skall.
  • vann
  • 5 dl sukker
  • 2 1/2 dl av saften av appelsinene
  • (stjerneanis)


Slik gjør du:

  • Rasp av den ytterste millimeteren med seigt skall. Skyll appelsinene godt.
  • Skrell appelsinene for hånd og skjær skallet i store jevne biter.
  • Ha skallet i en kasserolle, dekk det med vann og kok opp. Hell av kokevannet, fyll på med nytt vann og kok opp. Kok opp skallet minst fem ganger!
  • Hell av det siste kokevannet. Tilsett sukkeret og appelsinsaften (og vann hvis det ikke er nok saft). Hvis du vil ha litt ekstra piff så legger du i en stjernanis.
  • Kok opp og la det småkoke til sukkerlaken blir som sirup.
  • Hell appelsinene og sirupen i et glass. Sett på lokk og avkjøl.
Syltet appelsinskall kan du
  • trekke i sjokolade.
  • hakke og ha i sjokolademoussen.
  • rulle i sukker og servere som konfekt.
  • ha i søtt bakverk.
  • ...og masse annet :-) 

1 kommentar:

  1. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.