Mine 5 siste innlegg på¨Google+

torsdag 18. oktober 2012

Hagelangs


I skråningen nedenfor hagene i nabolaget vokser både det ene og det andre. Her finnes de vanlige trærne som or, rogn og bjørk. Men innimellom er det også forvillede frukttrær, bærbusker og små gressbevokste åpninger. Både fuger, rådyr, elg og andre dyr bruker denne grønne korridoren for å komme seg gjennom boligområdet mest mulig usett. Jeg rusler gjerne gjennom området med kikkert og fotoapparat klar, og i dag tok jeg turen for å ta en titt på høstfargene.


Flere steder vokser det forvillede frukttrær, blant andre dette som bærer knallrøde epler. Gode er de ogsån ;-)


Like ved treet med de røde eplene vokser et glassepletre. De lyse og delikate eplene ser nesten ut som...ja - glassepler.


For tiden er det mye trost i området, og de oppsøker daglig frukttrærne for å spise av eplene. Dette eplet tror jeg svarttrosten har forsynt seg av. Den sitter gjerne og spiser lenge av samme eple :-)


Tistlene er nå ferdige med å frøe seg, og enkelte av disse er ganske "løse i pelsen", og minner mer om digre hårdotter som har festet seg på stenglene


Ikke alle tistlene har like luftige frisyrer...


Denne blomsten var nok litt seint ute. Det er nok ingen sjanse for at den får spredt pollen, for nå er både humler, bier og blomsterfluer borte vekk. Bedre lykke neste år.


Selv om det er skikkelig seint på høsten så kommer det fremdeles friske og fine blomster fram. Men det er vel all grunn til å anta at denne margeritten blir en av de absolutt siste i år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.