Mine 5 siste innlegg på¨Google+

tirsdag 29. januar 2013

Nyttårsgave Gigante: fugletårn på Gaulosen :-)

Sist helg var vi ute og kjørte en fugle- og fototur langs fjæra på Byneset, og på hjemturen bestemte vi oss for å stikke innom Gaulosen. Og stor var overraskelsen da dette byggverket åpenbarte seg ute på strandenga på Mælen:Jeg er jo kjent med at det har vært planer om oppføring av observasjonstårn på dette stedet en god stund.  Det har imidlertid sett ut til å være et langvarig prosjekt, delvis på grunn av forhandlinger med grunneierne om adkomst og parkering. Men nå står det altså der - klar til å ta imot alle som liker å følge med på fuglelivet i Gaulosen.

Fugletårnet sett fra nord-vest (utsiktsretningen)

Her er det god plass! Det skal være mulig å ha et titalls teleskoper stående opp samtidig på det øverste nivået. På det nederste nivået er det plass til flere skoleklasser, slik at man kan ha undervisning der.

Utsikten over de ytterste sonene fra det øverste platået.
Her skal det jammen tilbringes tid i vår og sommer. Og kanskje det blir en overnatting eller to også, for å få med seg det som skjer i de aller tidligste morgentimene.

4 kommentarer:

 1. Endelig - ser flott ut dette! Og så får en håpe at det løser seg med parkering også. Vært et langt lerret å bleke det der. Har også forstått det slik at det er, eller vil bli, plantet en skjerm på veien inn til tårnet, slik at en kan bevege seg i skjul.

  SvarSlett
 2. Parkeringsplass med plass til 5-6 biler var faktisk allerede etablert ved veien! Men det manglet skilt om at parkeringen gjelder besøkende til fugletårnet. Får håpe at skjerm-beplantingen ikke blir beitet ned av krøtterne, da ;-)

  SvarSlett
 3. Hva anne kan vi gjøre en å gratulere grunneier med at han har tatt til "vætte".. ;-) I alle fall så var det en gledelig overraskelse. Det blir nok en søndagstur dit om ikke lenge.

  SvarSlett
 4. Ja, det blir nok en tur snart nå. Både kikkert, teleskop og linser er pusset - så; jeg er klar :-)

  SvarSlett

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.