Mine 5 siste innlegg på¨Google+

tirsdag 1. oktober 2013

Fotoprosjekt 52:2013 - uke 39

Kveldssol over Alicante[CC BY-ND 3.0]

I den milde kveldsbrisen på Mount Benacantil samles både byboere og turister for å få med seg solnedgangen over middelhavsbyen. Etterhvert som solskiven langsomt nærmer seg fjelltoppene trekkes menneskene like sakte men sikkert mot kanten på vestsiden av platået. Men før solen dukker ned bak fjellene og himmelen farges knallrød, strøs de siste lysstrålene skrått og flekkvis over byen. Det kontrastrike, men varme lyset framhever byens former og konturer en kort stund, og de rødlige teglsteinene får en ekstra glød. Og når solnedgangen endelig finner sted i løpet av et par hektiske minutter, med knallrød himmel og en by i mørkt skumringslys, er det som et aldri så lite antiklimaks.

2 kommentarer:

  1. Ser dine poenger her. Vrien eksponering, men du fixa den bra med fin balanse mellom opplyste bygninger i forgrunnen og himmel/skyer/strølys bak!

    SvarSlett
  2. Måtte gjøre et eksponeringsvalg her, ja. Jeg ønsket at både skyggen (dvs. byarkitekturen) og den sterkt opplyste himmelen skulle være tydelig. Jeg fikk en grei rå-eksponering, og med litt jobbing med ekponeringskompensasjon og kurver så fikk jeg det på plass ganske greit.

    SvarSlett

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.