Mine 5 siste innlegg på¨Google+

søndag 3. mai 2015

Delvis skyet...

De siste ukene har det vært ganske varierte værforhold, og med dette har det kommet en god del storslagne skyformasjoner til syne. Her er en liten oppsummering!


Disse snodige skyformasjonene med skiver på toppen oppstod på ettermiddagen etter en klar og mild dag i slutten av april (klikk på bildet for å se en større versjon). Ut fra min ringe forstand så oppstår denne formen fordi bygeskyene (de underste skykolonnene) møter et varmere luftlag som stopper skyveksten oppover. Derfor er det bare en annen vei for skyen å ta, og det er å bre seg utover sideveis. Stilig var det i alle fall :)


Dette er haglbyger som går nord i Trondheimsfjorden. Grunnen til at bygene blir mer "gjennomsiktig" nede ved havflata er at en god del av haglet går over til regn på vei nedover. Sånne sees relativt ofte for tida!


Dette er et større utsnitt av bygeskyen over. Klassiske strukturer, helt etter lærboka om skyer :)


Men det er ikke bare over fjorden at skyveksten er god disse dagene. Også over land, som her over Melhus, vokser bygeskyene villig. Det er ikke alltid at de gjør så mye ut av seg, men noen dråper (eller haglkorn) kommer det alltids.

2 kommentarer:

  1. Flotte skydokumentasjoner! Skyer er spennende motiver, som det har vært mye av den senere tiden. Variert vær er best!

    SvarSlett
  2. Takk for det, Terje! Variasjon er absolutt å foretrekke, ja. Når bygeskyene begynner å bygge musklene utover ettermiddagen så kan hva som helst skje. Jeg blir aldri lei av å se på og fotografere skyer :)

    SvarSlett

Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge lisens.